Categoria 6 Produsele Zaharoase




PRODUSELE ZAHAROASE




Această categorie cuprinde produse industriale, reprezentate prin
glucide cu moleculă mică, dintre care zahărul este cea mai
importantă componentă.
Sunt, în cea mai mare măsură, preparate industriale, cu valoare calorică mare,
într-un volum mic.
Consumate singure, în cantități moderate, produsele zaharoase se
digeră ușor, minim de secreție digestivă.
Sunt indicate pentru cei care practică sportul, în perioade de efort fizic.
Excesul de dulciuri la copii duce - în primul rînd - la obiceiuri proaste
în alimentație, la carii dentare ( dulciurile se lipesc de dentină și
fermentează ) și obezitate.
Pentru copii sunt indicate prăjiturile uscate, de casă.
Pentru a fi bine digerate, copiii trebuie învățați să le mestece bine.
Dulciurile se absorb repede și dau senzația de sațietate, de
aceea se servesc la sfîrșitul meselor, ca desert.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.