Categoria 3 Ouăle




CATEGORIA 3 OUĂLE



Oul reprezintă materialul pe seama căruia se dezvoltă un organism nou.
Conține proteine cu cea mai mare valoare nutritivă, în special
cele din gălbenuș.
Grăsimile, reprezentate prin gliceride, fosfolipide și colesterol, sunt
foarte ușor asimilabile.
Este bogat în vitaminele A, D, K, în vitamine din grupul B
( B1, B2, acid folic și B12 ) și minerale : fosfor 200-250 mg% fier 3-5 mg%,
și substanțe minerale decît albușul.


Digestia oului :
digestia oului depinde de modul în care a fost preparat.
Gălbenușul este mai ușor digerabil decît albușul.
Avînd efect excitosectror redus și absorbindu-se integral,
este un aliment care se poate da copiilor de la vîrsta de 5 luni.


Dezavantajul oului :
Pe lîngă aceste munte calități, oul are și un dezavantaj :
poate produce fenomene alergice.
Pentru că albușul este cel mai adesea responsabil de
reacțiile alergice, este indicat ca sugarilor să li se dea
numai gălbenușul.
Se recomandă a se da copiilor numai ouă de găină.
Și nu de alte păsări zburătoare ( rațe, gîște, curci, etc etc etc, ).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.