Bulion de Carne





BULION DE CARNE



Cantitățile Necesare pentru 4 porții :


- un kg de carne de vită ( rasol, de regulă )
- un os cu măduvă
- o bucată de rasol de vițel
- 2 morcovi
- un păstîrnac
- o ceapă
- 1/2 țelină
- 3 litri de apă
- un ou
- sare.



 Mod de preparare


Se fierb la foc potrivit, în apă rece, carnea, osul sau rasolul de vițel
Se adaugă puțină sare. Se ridică spuma la timp,
pentru ca zeama să rămînă limpede.
Se adaugă zarzavatul și se se mai lasă pe foc 1-2 ore,
pînă cînd lichidul scade la jumătate.
Se strecoară supa și se lasă să se limpezească pînă ce se răcește,
cînd se ridică toată grăsimea la suprafață.
Se pune din nou pe foc și cînd clocotește se limpezește cu
albuș de ou bătut spumă, care se toarnă în supă odată cu
coaja de la un ou, bine spălată.
Se bate supa cu un tel pe marginea aragazului, pînă
cînd se încheagă albușul, care înglobează toate impuritățile.
Se strecoară bulionul printr-un tifon așezat pe strecurătoare.
Se servește cu pătrunjel verde tocat și cu o garnitură.
La copii se poate servi cu zdrențe de ou.
Bulionul de carne mai poate servi la prepararea supe-creme sau mîncăruri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.