Budinca de Mere




BUDINCĂ DE MERE



Cantitățile necesare :



- 2-3 mere mari,
- 20 g pesmet cald,
- 20-30 g unt,
- 20 g zahăr,
- 1 ou,
- jumătate de plic de praf de copt.



Mod de preparare


Merele curățate de coajă, se rad pe răzătoare de
sticlă sau de material plastic.
Zeama se scurge.
Untul se freacă cu zahărul și gălbenușul de ou,
pînă devine spumos.
Albușul se bate spumă.
Se amestecă merele și pesmetul, untul frecat,
se adaugă preful de copt prospăt cernut și
albușul spumă.
Compoziția se pune într-o formă unsă cu unt
și tapetată cu pesmet.
Se coace în baie de apă, pe plită sau la cuptor,
25-30 de minute.
Se servește caldă sau rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.