Gastrita Hiperacidă Și Ulcerul Gastroduodenal Tratamente Naturiste





GASTRITA HIPERACIDĂ ȘI ULCERUL GASTRODUODENAL



Gastrita hiperacidă - a se vedea ,,gastrita”
Ulcerul gastroduodenal este o boală ce se manifestă prin ulcerații
rotunde sau ovale ce depășesc mucoasa gastrică sau duodenală
cu dureri și evoluție cronică periodică.



Plantele medicinale indicate și modul de utilizare în tratament



Gălbenele - Calendula officinalis :
 Infuzie din 2 lingurițe de flori la o cană de apă.
Se administrează intern : se bea pe parcursul unei zile, înaintea meselor principale
Tinctură medicinală obținută din florile plantei.
Se administrează intern : cîte 20 de picături de 3 ori pe zi.


Lemnul dulce - Glycyrhiza glabra :
Macerat din 1 - 2 lingurițe de rădăcini mărunțite la o cană de apă.
Se administrează intern : se bea pe parcursul unei zile, în cure de 1 - 2 luni.



Obligeana - Acorus calamus :
Decoct dintr-o lingură de frunze la o cană de apă.
Se administrează intern : se bea 2 - 3 căni pe zi.



Răchitanul - Lythrum salicaria :
Infuzie dintr-o linguriță din părțile aeriene florifere la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe zi.



Salcîmul - Robinia pseudacacia :
Infuzie din 2 lingurițe de flori la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 căni pe zi, înaintea meselor principale.


Ștejarul - Quercus robus :
Decoct din 2 lingurițe de coajă de ștejar mărunțită la o cană de apă,
timp de 20 de minute.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe zi.



Tătăneasa - Symphytum officinale :
Decoct din 1 - 2 lingurițe de rădăcină mărunțită la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe timp de 1 - 2 luni.



Turița mare - Agrimonia eupatoria :
Infuzie cu 5 g din părțile aeriene ale plantei la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe zi, între mese.



Zmeurul - Rubus idaeus :
Infuzie dintr-o lingură de frunze la o cană de apă.
Se administrează intern : se beau 2 - 3 căni pe zi.

Tinctură medicinală  

Cataplasme


 Infuzia  Decoct   Macerat la rece  Macerare repetată  Macerarea simplă  Siropurile   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.